ČO JE THC-V?

V minulých článkoch sme sa venovali kanabinoidom THC-P, populárnym HHC, HHC-O, HHC-P a H4CBD. Dnes sa pozrieme na trochu menej známy kanabinoid objavený ešte v roku 1973. Ide o už dobre preskúmaný kanabinoid THC-V alebo "diétnu trávu". Aké účinky má na naše telo a je to naozaj zlatý grál chudnutia, ako sa hovorí?

Aké sú účinky THC-V?

THC-V má za sebou niekoľko rokov kvalitného výskumu. Zistilo sa, že THC-V pri užívaní väčších dávok ponúka rýchlejšie a pravdepodobne intenzívnejšie účinky ako THC. THC-V má však množstvo ďalších výhod - viaže sa na receptory v imunitnom systéme, hlavných orgánoch a mozgu a pomáha tak bojovať proti chorobám a zápalom. Medzi ďalšie preukázané pozitívne účinky patria:

Ďalšie zdravotné prínosy

THC-V sa úspešne používa aj pri liečbe závažných ochorení, ako je ALS a Parkinsonova choroba. Pri týchto ochoreniach nevylieči chorobu úplne, ale pomáha zmierniť ich nepríjemné príznaky, ako sú tras, záchvaty. Ako sme už spomenuli, v menších dávkach nie je omamný, a tak je vhodný aj pri liečbe detí trpiacich epileptickými záchvatmi.

Ako dávkovať THC-V?

Čo sa týka dávkovania, THC-V patrí medzi bezpečnejšie kanabinoidy a nehrozí veľké riziko predávkovania. Pri nízkych dávkach totiž nemá psychoaktívny účinok. Ten nastáva až pri vyšších dávkach THC-V, kde môže byť psychoaktívny účinok ešte intenzívnejší a s rýchlejším nástupom ako u populárneho d9 THC. Štúdie ukázali, že mikrodávky už stačia na zníženie paranoje a úzkosti. Ak plánujete vyskúšať THC-V, aj tak odporúčame začať s menšou dávkou a bezpečne zistiť, ako vaše telo reaguje. Nezabudnite, že vždy môžete užiť viac. THC-V je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú začať experimentovať s kanabinoidmi.

THC-V za volantom

THC-V môže spomaliť kognitívne a motorické schopnosti rovnako ako iné produkty obsahujúce kanabinoidy. Z tohto dôvodu sa po jeho užití neodporúča šoférovať. Rovnako ako pri iných psychoaktívnych látkach sa neodporúča viesť žiadne motorové vozidlo, hoci jeho účinky sú slabšie.

Kanabinoidy sú našou vášňou a cestou k lepšiemu a šťastnejšiemu životu.